ActueelGeplaatst op 17-05-2017

Project Familiehuis van Duijn

Een huis met voldoende ruimte, waar veiligheid en liefde geboden kan worden aan wie het maar nodig heeft.

De familie van Duijn is als gezin enorm gezegend en willen daar graag van delen. De wens is het wonen in een huis met 8 slaapkamers, waar ieder kind zijn eigen plekje kan hebben. De verbouwing van hun huis in Heinkenszand zal in mei 2017 van start gaan. Aangezien het pand voorheen in gebruik was als chinees restaurant, moet het volledig worden verbouwd, totdat het geschikt is als woning voor het gezin met drie kinderen en maar liefst vier pleegkinderen.

De financiering van de verbouwing wordt grotendeels door het pleeggezin bekostigd. Stichting Jongerenopvang Zeeland wil echter bijdragen in de kosten van deze enorme verbouwing, zodat alles sneller gerealiseerd kan worden en opvang snel kan starten. Wanneer de familie de verbouwing zelf zou moeten bekostigen, kan dit project vele jaren in beslag nemen.Met de steun van Stichting Jongerenopvang Zeeland willen we realiseren dat er eind 2018 drie extra pleegkinderen welkom geheten kunnen worden in het ‘familiehuis van Duijn’.

De nood tot plaatsing van jongeren in pleeggezinnen is namelijk groot!

Helpt u mee?

Steun dit project d.m.v. een bijdrage of geef u op als vrijwilliger

voor de verbouwing.

Rekeningnummer NL63RABO 01117.48.062

t.n.v. Stichting Jongerenopvang Zeeland

o.v.v. Project ‘familiehuis van Duijn’

Iedere bijdrage is zeer welkom!

Geplaatst op 20-10-2016

Project Familiehuis de Groot

Ladies’ Circle Zeeuws-Vlaanderen en Aes Elsta zorgen voor aangepaste badkamer

Familie de Groot uit Terneuzen heeft vier eigen kinderen (waarvan drie niet meer thuis wonen) en een pleegdochter. Wat doe je als er nog twee pleegjongeren bij komen? Zij kozen ervoor om zelf op de bank te gaan slapen!

De pleegouders hebben hun eigen slaapkamer afgestaan, zodat de jongeren van dertien, twee van zeventien en één van achttien jaar allemaal een eigen (slaap)plekje hebben. Dat is natuurlijk een situatie die voor even kan, maar niet voor altijd. Het is niet ideaal. Hetzelfde geldt voor de badkamer in huis. De badkamer is slechts twee vierkante meter groot. De wastafel zit gelijk naast de douche. De ruimte biedt geen privacy en heeft onvoldoende ruimte voor zo’n groot gezin. Dan zijn wij er als stichting Jongerenopvang Zeeland om te helpen! Op korte termijn hebben we samen met familie de Groot de plannen opgesteld: een verbouwing voor de badkamer en een extra slaapkamer voor de pleegouders op de keuken.

(Financiële) hulp

De badkamer is dankzij de opbrengst van het benefietfeest Hits4Kids van Ladies’ Circle Zeeuws-Vlaanderen verbouwd. Erik Vermeulen van Parketspeciaalzaak in Terneuzen heeft samen met meneer de Groot de handen uit de mouwen gestoken. Op vrij korte termijn is er een aparte wastafelruimte en doucheruimte in het familiehuis gerealiseerd. Dankzij de gulle gift van AES Elsta hebben we een passend badmeubel aangeschaft met twee wastafels en een grote spiegelkast voor alle spullen. Door de hele verbouwing kunnen nu meerdere jongeren tegelijk zorgen dat ze goed verzorgd op school komen. De aanbouw van de extra slaapkamer hopen we ook snel gerealiseerd te hebben. Zodat ook de pleegouders hun welverdiende eigen slaapplek hebben. Stichting Kinderpostzegels heeft toegezegd een deel van de benodigde financiering hiervoor bij te dragen. Van alle (financiële) hulp worden we heel blij en kunnen we pleeggezinnen die het nodig hebben goed helpen!

Alle steun is welkom!

Wilt u dit project of toekomstige projecten van Stichting Jongerenopvang ook steunen? Giften zijn aftrekbaar bij de belastingdienst (ANBI).

Rekeningnummer NL63 RABO 0111 7480 62 t.n.v. Stichting Jongerenopvang Zeeland (o.v.v. familiehuis de Groot)

Geplaatst op 15-07-2014

Prachtige loungebank gekregen

De tienergroep van de PKN-kerk in Hoek hebben, na een informatief bezoek aan het familiehuis,  een prachtige loungebank in elkaar gezet.

Die staat prachtig in onze tuin!

loungebank

Geplaatst op 07-04-2014

Een half jaar na de verhuizing

We wonen nu zo’n zes maanden in Familiehuis Axel. We genieten enorm van het huis en al het werk dat er tot nu toe is gedaan.

In juli vorig jaar is bij ons een pleegdochter van 18 komen wonen. Heerlijk om na een jaar lang verbouwen weer een tienermeisje in huis te hebben. Daar doen we het uiteindelijk voor!!

Komende maand gaan we zorgen dat de bovenverdieping klaar is, zodat we in mei weer open kunnen staan voor een nieuwe plaatsing.

Het werk gaat hard vooruit, de laatste badkamer wordt momenteel afgewerkt en de laatste twee slaapkamers gestuct.

Badkamer CAM00577Slaapkamer

Geplaatst op 08-10-2013

Familiehuis bijna bewoonbaar

Eindelijk na ruim een jaar verbouwen zijn we bezig met de laatste afwerking van 5 slaapkamers, een badkamer, een toilet en de keuken.

Toilet 1e etage

Slaapkamer

Slaapkamer

Badkamer

Laminaat leggen

Geplaatst op 28-08-2013

Keuken nadert voltooiing!

Deze week is de keukenvloer betegeld. Nog wat plinten, schilderwerk en andere details en dan is hij klaar voor gebruik!

Geplaatst op 13-07-2013

Achtergevel is klaar!

De achtergevel is helemaal geïsoleerd en gesierpleisterd door de firma Wilhelm uit Zaamslag.

Het is een grote verandering met een prachtig resultaat geworden!

Achtergevel klaar    Achtergevel klaar!

Geplaatst op

De voortgang volgen?

De afgelopen tijd is er (helaas) weinig nieuws verschenen op deze website. Met name via onze Facebook zijn wij goed te volgen, de updates zijn daar iets frequenter namelijk!

We vorderen lekker, slaapkamers zijn in de afrondende fase, de keuken wordt geplaatst, het wordt al een echt huis!

Voor een overzicht in beeld kunt u in ons fotoalbum terecht: Fotoalbum ‘De verbouwing’

Geplaatst op 17-03-2013

Een super geslaagde NLdoet dag!

Wij zijn in ons Familiehuis super blij met de inzet van alle vrijwilligers tijdens NLdoet op 16 maart 2013.

Dankzij hen zijn meerdere slaapkamers geïsoleerd en de rachels van platen voorzien, is er rachelwerk geplaatst, deuren geschuurd en afval afgevoerd.

Nogmaals super bedankt allemaal!

Geplaatst op

Bedankt voor het stemmen!

Wij bedanken alle inwoners van de gemeente Terneuzen die de moeite hebben genomen om op ons te stemmen voor Kroonappel.

Vanaf woensdag 20 maart zijn de uitslagen te zien op www.kroonappels.nl